Diablo IV

diablo 4 logo

V pátek byl na Blizzconu konečně odhaleno Diablo IV, spolu s trailerem bylo oznámeno spousta podrobností o hře - v show je dokonce hratelné demo - ale jediné co chybí je datum vydání Diablo IV, na které je Blizzard opatrný. Bohužel to zní, jako by Blizzard byl se hrou zatím na začátku a nečekal bych tak vydání ani v roce 2020.

"Hra tohoto rozsahu vyžaduje čas," vysvětluje herní ředitel Luis Barriga. "Brzy nevyjdeme" Barriga popisuje současnou stavbu jako "první časný krok na cestě", a opakuje, že Diablo IV je stále ještě ve vývoji - takže to vypadá, že to bude chvíli trvat, než to Blizzard znovu ukáže, natož oznámí datum vydání.


Odpočet před přestavením Diabla IV začíná v čase 34:15

Jak již bylo zmíněno, na výstavní ploše Blizzcon je hratelné demo Diablo IV, které obsahuje Diablo 4 třídy - Čarodějka, Barbarian a konečně se vracející Druid - z možných pěti dostupných na trh.

Ukázka, která je k dispozici ke hře - včetně videí která se předvádějí na Blizzconu - obsahuje pouze malou část masivního otevřeného světa dostupného v Diablo IV, který bude nelineární. To však potrvá ještě dlouho.

"Je toho mnohem, mnohem víc," ujišťuje Barriga, když znovu opakuje, že Diablo IV je dlouhá a dlouhá cesta od vydání. Diablo III, fanoušci Blizzardu si možná pamatují, byla původně ohlášena v roce 2008 - ale nakonec vyšla až o čtyři roky později v roce 2012. Overwatch - které vyšlo relativně brzy po vydání podle standardů Blizzard - bylo vyhlášeno v roce 2014 a uvolněno v roce 2016. Ale na druhou stranu, jelikož je hra oznámena na současnou generací konzolí (PS4, XBOX One) tak by se dalo předpokládat že Blizzard by mohl mít motivaci k brzkému vydání hry, tedy do konce příštího roku. Tak jako tak, za rok budeme moudřejší.